شنبه, 30 فروردين 1404

مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویر احمد

  • تعداد بازدید : 27
  • کد خبر : ۲۲۶۳۲۴
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد:
افزایش عملكرد 18 درصدی علوفه با كاشت رقم خلر دیم سیمكی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد کیفیت تغذیه ای رقم سیمکی با توجه به میزان پروتئین علوفه، دانه، عملکرد پروتئین دانه در هکتار، عملکرد پروتئین  دانه و کاه، و عملکرد نشاسته دارای برتری بسیار معنی دار نسبت به رقم آراز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، بهروز واعظی با بیان اینکه کاربرد گياهان علوفه‌ای يک‌ساله در تناوب زراعی به عنوان پشتوانه یک سيستم زراعی پايدار تلقی و کشت مداوم محصولات زراعی بطور خاص در مناطق خشک و نیمه خشک، موجب تخليه عناصر غذايی خاک، افزايش آفات و بیماری های گیاهی، علف‌های هرز، کاهش عمق مفید خاک زراعی و افت عملکرد دانه می گردد.

 عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود، رقم خلر سیمکی در طی 7 سال بررسی در ایستگاه های گچساران، کوهدشت، شیروان چرداول و مهران با عملکرد علوفه تر 24/158 تن در هکتار، علوفه خشک 6/658 تن در هکتار و عملکرد دانه 1/758 تن در هکتار در مقایسه با شاهد (رقم آراز) با عملکرد علوفه تر 20/402 تن در هکتار، عملکرد علوفه خشک 6/414 تن درهکتار و عملکرد دانه 1/612 تن در هکتار و سودمندی نسبی 18/4 درصد، 6/9 درصد و 9 درصد نسبت به شاهد در 107 امین جلسه کمیته ملی معرفی رقم بعنوان رقم جدید خلر با نام " سیمکی" معرفی گردید.

وی افزود: رقم سیمکی در سال 1403-1402 در پایگاه نوآوری کبکیان استان کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با شاهد (رقم آراز) از نظر علوفه تر و علوفه خشک به ترتیب 18 و 12 درصد برتری نشان داد و با استقبال قابل توجهی مواجه گردید که استمرار تمایل بهره برداران حمایت جدی حاکمیت را می طلبد.

 ایشان همچنین عنوان کرد: با کاشت این رقم با افزایش عملکرد علوفه تر، علوفه خشک و دانه نسبت به رقم آراز به ترتیب مقادیر 56350000 ریال، 4300000 و 25800000 افزایش درآمد عاید بهره برداران در هر هکتار خواهد شد. در ارزیابی کیفیت تغذیه ای رقم سیمکی توسط موسسه تحقیقات علوم دامی میزان پروتئین علوفه، دانه، عملکرد پروتئین دانه در هکتار، عملکرد پروتئین  دانه و کاه، و عملکرد نشاسته با مقادیر 22 درصد، 27 درصد، 1448 کیلوگرم در هکتار، 1901 کیلوگرم در هکتار و 838 کیلوگرم درهکتار با برتری بسیار معنی دار نسبت به رقم آراز ارزیابی گردید.

همچنین ذکر این نکته مهم خواهد بود که کشت لگوهای یکساله به طور خاص در دیمزارهای کشور به دلیل نقش مهم آن در تقویت حاصلخیزی اراضی، کاهش مصرف آب، کاهش مصرف سموم شیمیایی میتواند با حمایت جدی حاکمیت در تثبیت تولید در شرایط دیم نقش آفرینی نماید.

بهروز واعظی افزود: در صورت جایگزینی رقم جدید در تناوب با غلات در زمان آیش و یا استفاده از آن در اراضی کم بازده، با توجه به سازگاري خوب اين رقم با شرايط ديم اين مناطق ضمن بهره مندي از مزاياي فراوان آن در راستاي اهداف كشاورزي پايدار(اصلاح بافت خاك، افزايش حاصلخيزي و جلوگيري از فرسايش) مقدار قابل توجهي علوفه مناسب توليد و از اثرات مثبت آن در افزايش عملكرد محصول سال بعد نيز بهره‌مند شد.

واعظ.jpg

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها