Saturday, December 21, 2024
  • item visited : 166
  • news code : 216008
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد:
ارزش افزوده 500 میلیون ریالی با استفاده از عصاره گیاه سرخارگل در ماهی قزل آلا

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از افزایش 10درصدی شاخص های ایمنی، آنتی اکسیدانی و نرخ ارزش افزوده در ماهی قزل آلا  رنگین کمان با استفاده از عصاره گیاه سرخار گل خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، رحیمی کیا با بیان اینکه گیاه سرخارگل با نام علمی "Echinacea" گیاهی علفی از تیره کاسنی می‌باشد که ارتفاع آن حداکثر به ۱ متر و برگ‌های پایین ساقه تخم مرغی شکل هستند که حداکثر ۳۰ سانتی‌متر طول و ۲۰ سانتی‌متر عرض دارند.

وی افزود: سرخارگل یک گیاه خوراکی بومی مناطق مدیترانه و سرمادوست که همانند گندم دارای انواع پاییزه و بهاره است و در بلوچستان و نواحی اطراف دریای خزر یافت و در برخی کشتزارهای کرمانشاه، آذربایجان، اهواز، بوشهر، تهران و یزد  نیز می‌روید.

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: پژوهشی به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره سرخارگل در جیره غذایی بر رشد و وضعیت دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی قزل آلا رنگین کمان انجام شد. تعداد 360 عدد ماهی قزآلا رنگین کمان با میانگین وزن 6 گرم، عصاره سرخارگل به جیره غذایی آنها با دوزهای مختلف افزوده شد.

رحیمی کیا افزود: پس از2 ماه، پارامترهای رشد و شاخصهای دفاع آنتی اکسیدانی شامل کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز در بافت خون اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده  نشان داد که عصاره گیاه سرخارگل بر میانگین شاخص نرخ رشد ویژه به طور معنی داری افزایش پیدا کرد و همچنین فعالیت آنزیم های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز تحت تأثیر عصاره گیاه سرخارگل افزایش  معنی داری  را نشان داد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: رژیم غذایی با  استفاده از مکمل عصاره سرخار گل، باعث افزایش نرخ رشد 10 درصدی در ماهی قزل آلای رنگین کمان می شود که در نهایت مصرف این عصاره، ارزش افزوده  500 میلیون ریالی برای یک طرح ماهی با ظرفیت 20 تنی به دنبال خواهد داشت.

خار.jpg

 

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags