اهداف و وظایف ثبت و گواهی
فعالیت های واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
- کنترل و نظارت بر مزارع بذری غلات در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت در سطحی معادل 2600 هکتار
طی بازدیدها، مزارع بذری از نظر سطح سبز، آلودگی به علف های هرز، سایر ارقام، سایر محصولات و بیماری های بذر زاد بررسی گردیده و در فرم های مخصوص یادداشت می گردد و به کشاورزان مربوطه توصیه ها و راهکارهای لازم توضیح داده شد.
در مرحله نهایی بازدید، مزارعی که مورد تأیید هستند پس از دریافت گواهی تأیید، برداشت شده و بذر به شرکت های تولید کننده بذر منتقل می گردد. در شرکت ها نیز پس از تأیید تخلیه شده و سپس بوجاری و ضدعفونی می گردد.
بذور پس از کیسه گیری باید بر اساس استادارد، پارت چینی شوند و سپس نمونه گیری از هر پارت به صورت کاملاً مشخص در خصوص محصول، رقم، طبقه بذری، نام شرکت و تاریخ نمونه برداری دقیقاً یادداشت شده و نمونه مربوطه جهت انجام آزمایشات خلوص و قوه نامیه به آزمایشگاه واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال منتقل می گردد.
در صورت دارا بودن استانداردهای لازم، پارت بذری تأیید شده و نسبت به مهر کردن آن اقدام می گردد.
-
- کاشت طرح کرت های مرجع
هر سال بذور ارقام گندم و جو رایج در استان توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال ارسال می گردد و طرح کرت های مرجع جهت بررسی خصوصیات ارقام دو محصول گندم و جو در آبان ماه هر سال کشت می گردد.
یادداشت برداری های مربوطه بر اساس دستورالعمل و جدول زادکس در مرحله پنجه زنی (فروردین ماه) و مراحل ساقه و اوایل گلدهی (اواسط اردیبهشت ماه) و رسیدگی فیزیولوژیک انجام می گیرد.
- نظارت بر تولید نهال استاندارد و تولید نهال گلهای شاخه بریده و گل محمدی در سطحی معادل 13 هکتار
کنترل و نظارت بر نهالستان های دارای مجوز استان در چهار مرحله توسط کارشناس واحد ثبت و گواهی بذر و نهال به همراه کمیته فنی نهال استان انجام می گیرد. نهال های استاندارد قابل عرضه برآورد شده و جهت چاپ لیبل به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اعلام می گردد. پس از چاپ لیبل نیز نظارت بر نصب لیبل بر روی نهال استاندارد صورت می گیرد.
- برگزاری و شرکت در جلسات جلسه کمیته فنی بذر و نهال به صورت ماهانه و بررسی موانع و مشکلات مربوط به تولید بذر و نهال