پنج‌شنبه, 19 مهر 1403

مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویر احمد

  • تعداد بازدید : 43
  • کد خبر : ۲۱۴۸۱۹
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلیویه و بویراحمد:
تزریق ویتامین “ای” باعث افزایش راندمان و سلامت در گوساله می شود

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کهگیلیویه و بویراحمد از افزایش شاخص های ایمنی آنتی اکسیدانی، نرخ رشد و سلامت 20 درصدی در گوساله های تازه متولد شده با تزریق ویتامین ای در جهت افزایش تولید خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، ادریس رحیمی کیا با بیان اینکه اختلال استرس اکسیداتیو نشان دهنده عدم تعادل بین گونه‌های اکسیژن فعال ‌(ROS)‌ و توانایی سیستم بیولوژیکی می باشد.

وی با بیان اینکه: این اختلال در وضعیت اکسیداتیو طبیعی سلول از طریق تولید پراکسید و رادیکال‌های آزاد می‌تواند اثرات سمی خود را  به تمام اجزای سلول از جمله پروتئین‌ها، لیپیدها، و ‌DNA‌ وارد نماید.

عضو هیأت علمی بخش علوم دامی عنوان کرد: در گوساله متولد شده درمقایسه با داخل رحم گاو، پس از زایش در معرض افزایش ناگهانی میزان اکسیژن محیطی قرار می گیرد و در این زمان نوزاد از توان آنتی اکسیدانی پایینی برخوردار است.

وی احتما ل رخداد استرس اکسیداتیو در گوساله متولده شده بالا می باشد که در نهایت باعث ایجاد بیماری در گوساله ها می شود که با تزریق ویتامین ای به میزان20 واحد به ازای هر کیلوگرم وزن گوساله، دفاع آنتی اکسیدانی سرمی آنزیمهای سوپر اکسیداز دیسموتاز و کاتالاز به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند.

ایشان در پایان خاطر نشان کرد، تلفات گوساله های دریافت کننده ویتامین ای در طول دوره شیرخواری حدود 20 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل پایین تر بود که نتیجه گیری می شود استفاده از آنتی اکسیدان در گوساله های تازه متولد شده در ارتقاء سلامت گوساله ها نقش قابل توجهی داشته و با توجه به افزایش عملکرد و کاهش تلفات گوساله ها به خاطر دریافت این ویتامین در یک گله 50 راسی نسبت به عدم استفاده از این ویتامین حدود یک میلیارد ریال ارزش افزوده داشته است.

گوساله_6386068372356199450.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها