پنج‌شنبه, 1 آذر 1403

مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویر احمد

  • تعداد بازدید : 28
  • کد خبر : ۲۱۸۹۶۸
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد:
افزایش 20 درصدی عملكرد دانه كلزای دیم با استفاده از كود گوگرد

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، نامداری افزود: نیاز کلزا به گوگرد به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از سایر گیاهان زراعی است و به دلیل واکنش قلیایی خاک‌های مزارع دیم در منطقه گچساران، کمبود گوگرد در این خاک‌ها رایج است.

وی ادامه داد: استفاده از کود گوگرد، برخلاف کودهای نیتژن، فسفر و پتاسیم، به طور کامل مرسوم نشده است؛ در حالی که به ویژه در کشت کلزا، کاربرد این نوع می‌تواند با افزایش قابل توجه عملکرد همراه باشد.

این عضو هیأت علمی خاطرنشان کرد: با توجه به واکنش قلیایی خاک و نیاز ویژهزا به گوگرد، استفاده از 40لوگرم گوگرد خالص (بسته به ماده مؤثره کود مصرفی) به صورت گوگرد زیستی (شامل فرمولاسیون گوگرد معدنی، ماده آلی، باکتری تیوباسیلیوس و بنتونیت) می‌تواند منجر به افزایش عملکرد دانه شود. همچنین تأثیر کاربرد گوگرد به فراهمی نیتروژن کافی در خاک وابسته است.

وی همچنین افزود: مقدار بهینه مصرف نیتروژن در کشت دیم کلزا به میزان بارش‌ها، مقدار ماده آلی خاک و عملکرد مورد انتظار وابسته است. بر اساس پژوهش‌های انجام شده در منطقه گچاران، در کشت دیم کلزا، کاربرد 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار (معادل با 240 کیلوگرم اوره در هکتار) در سه مرحله (یک مرحله پایه و دو مرحله سرک) در کنار کاربرد گوگرد خالص به صورت مصرف پایه (پیش‌کاشتی) به مقدار حداقل 40 کیلوگرم در هکتار (بسته به ماده مؤثره کود مصرفی) می‌تواند موجب افزایش حدود 20 درصدی اثربخشی کود نیتروژن و عملکرد دانه شود.

نامداری افزود: این یافته‌ها نشان‌دهنده اهمیت استفاده از کود گوگرد در بهبود عملکرد دانه کلزای دیم هستند و می‌توانند به کشاورزان در بهینه‌سازی کشت و افزایش درآمد کمک کنند. با توجه به این نتایج، لازم است که کشاورزان نسبت به استفاده از این نوع کود توجه بیشتری داشته باشند و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

کلزا2.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها