به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی کهگیلویه و بویراحمد، کارگاه آموزشی مدیریت عوامل خسارت زای درختان سیب و رعایت اصول به باغی در دهستان کاکان شهرستان بویراحمد برگزار گردید.
کریمی پور فرد از محققین مرکز در زمینه موضوعات مطرح شده: مدیریت تلفیقی عوامل خسارتزای سیب در منطقه شامل شانکر سیتوسپورایی، شانکر نکتر یایی، سفیدک پودری، سپردار واوی، کرم سیب و شته خونی با معرفی روش های پیشگیری و زمان دقیق مبارزه مطابق با آخرین یافته های تحقیقاتی استان و کشور برای باغداران منطقه ارائه و تشریح شد.
همچنین چاکرالحسینی عضو هیات علمی مرکز مطالبی در خصوص مدیریت تغذیه بهینه کودی در باغات منجمله تشخیص اولیه نیاز غذایی، تنظیم زمان های مصرف کود و استفاده از کودهای آلی و بیولوژیک ارائه گردید.
وی تشخیص علائم کمبود عناصر غذایی در برگ و میوه سیب و استفاده از فروت ست و کودهای کلسیمی و اسید آمینه به صورت محلول پاشی به منظور بهبود عملکرد کمی و همچنین مقابله با تنش های محیطی مطالب مفیدی ارائه گردید. در ادامه از تجربیات باغداران در خصوص مدیریت بهینه مصرف کودهای آلی و شیمیایی در کلاس مطرح و ایرادات آنها در این خصوص اصلاح گردید.
موسوی کارشناس باعبانی مرکز در زمینه شخم و بیل زنی (به اصطلاحی پاکنی) باغات، عوامل تاثیر گذار در بحث گرده افشانی، برنامه ریزی جهت آبیاری، نحوه آبیاری صحیح و اصولی، تنک کردن گل و میوه جهت جلوگیری از سال آوری درختان سیب و راههای مقابله با خطرات سرمازدگی مطالبی را برای کشاورزان ارائه نمودند.


